Tehnične podrobnosti rolo dvižnih vrat

Rolo garažna vrata lahko izdelamo do največje širine 600cm (skupaj z vodili), višine 440cm ter skupne površine vrat 20m2.

Omarice rolo vrat so dimenzij 30 x 30cm (do svetle višine vrat 270cm) nad to višino pa 35 x 35cm opremljene z pomičnim mehanizmom.

Aluminijaste lamele višine 77mm ter debeline 18,5mm so polnjene z poliuretansko peno ki služi kot izolacija. Standardne barve ki so vedno na zalogi so: srebrna (RAL 9006), bela (RAL 9016), antracit (RAL 7016), temno rjava (RAL 8019) ter imitaciji TEMNI in ZLATI HRAST, ostale barve po naši barvni karti so dobavljive v 2-eh tednih.

 

Standardno vodilo iz ekstrudiranega aluminija širine 89mm ter debeline 34mm z dvojnim EPDM tesnilom ter ščetko. Pri večjih širinah vrat ali pričakovani večji veterni obremenitvi se uporabljajo vodila širine 110mm. Opcijsko se na zaključke lamel dodajo tudi dodatni aretirji ki preprečujejo izpad lamele iz vodila.

Potrebujete pomoč ?

Strokovno svetujemo in prijazno pomagamo pri vaši izbiri

Pošlji povpraševanje

Alu svetlobna lamela z vstavljenim akrilnim steklom

Zračna lamela

Spodnja lamela z gumo iz estrudiranega aluminija

Pogoni ter krmiljenje

 Za rolo garažna vrata uporabljamo cevne pogone lastne blagovne znamke moči od 60Nm – 180Nm. Vrata je možno odpreti tudi ročno preko monokomandne palice. Za krmiljenje se ponavadi uporablja elektronika R+A z integriranim stikalom (gor-stop-dol) oz. elektronika po želji kupca. V osnovni opremi sta elektroniki priložena dva 4-kanalna daljinca. Kot dodatno ponudbo lahko iz naše ponudbe izberete tipkovnico, ključno stikalo, dodatne tipke…

 

Varnost

Za varnost rolo dvižnih garažnih vrat se uporablja odbojno fotocelico ali kontaktno letev – optosenzor v gumi spodnje lamele, ali pa tudi kombinacijo obeh.

Odbojna fotocelica

Optosenzor v gumi spodnje lamele

V primeru, da so rolo vrata montirana na zunanji strani odprtine (omarica rolo vrat zunaj), se na odprtino za monokomandno palico montira tudi ključavnica – ročna aktivacija vrat brez odklepa ključavnice v tem primeru ni možna.